Termékeink

 Csipkebor


A csipkebogyó bor a hagyományos borkészítés technológiáján alapuló kézi eljárással készült gyümölcsbor. A gyümölcsbor tölgyfa hordókban érlelődik, majd kiforrás után kézzel palackozzuk. Természetes C vitaminban és értékes antioxidáns flavonoidokban rendkívül gazdag, palackba zárva korlátlan ideig őrzi a csipkebogyó különleges ízét, páratlan aromáját. Rendszeres fogyasztása biztosítja a jó közérzetet és kiegyensúlyozottságot
Különleges desszertbora gyertyafényes vacsoráknak, és egyéb ünnepi alkalmaknak.

A csipkebor paraméterei

Alkohol tartalom: 11% (hozzáadott alkoholt nem tartalmaz, csak az erjesztéssel keletkezett alkoholt)
Savtartalom: 10 ezrelék
Cukor tartalom: 180-200 g/l
Extrakt anyag tartalom: 110-130 g/l

A 6 puttonyos tokaji aszú paraméterei közül az extrakt tartalmában tér el, mivel az aszú 50g/l, a csipkebor 110-130 g/l tehát a gyümölcstartalma jelentősebb az aszúénál.

A csipkebor nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, tartósítószert, csak természetes anyagokat. Víz, szőlőcukor és csipkebogyó felhasználásával készült. Minimális kéndioxid tartalma van, amit az erjedés elején adagolunk a musthoz, melynek nagy része eltávozik a borból az erjedési folyamata alatt.

500 ml csipkebor kb. 1 kg csipkebogyó kivonatot tartalmaz, tehát nagy koncentrációban benne van minden olyan a szervezetre jótékony hatású anyag, ami a csipkebogyóban megtalálható.
 

Kökénybor


Hagyományos borkészítés technológiájával készült gyümölcsbor.
A kökényt kimagozása után préseljük, és az így nyert musthoz szőlőcukrot teszünk. Ezután erjesztjük, érleljük, szűrjük, palackozzuk.
Az így nyert gyümölcsbor flavonoidokban és ásványi anyagokban gazadag, mely jó hatással van az emberi szervezetre.
Ízvilága a vörösborra emlékeztető, fanyarkás szilvás lecsengéssel.

Free Joomla! template by Age Themes