FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

Cégadatok

Cégnév: Csipkerózsa Kft.
Székhely (telephely): 4029 Debrecen, Csillag utca 11.
e-mail cím: csipkebor@gmail.com
(Bővebben lásd az Impresszumban.)

A rendelés, vásárlás menete és a visszaigazolások

A Csipkerózsa Kft. webáruházában alkohol tartalmú terméket kizárólag 18. életévét betöltött személy rendelhet meg, s szállításkor szintén nagykorú személy veheti azt át.
Webáruházunkban a vásárlás részleges regisztrációhoz kötött (a vásárlás vendégként opció is engedélyezett), mely elsősorban a megrendelések menetét gyorsítja, emellett nagyban megkönnyíti az ügyfeleinkkel, vásárlóinkkal való kapcsolattartást. A regisztráció során nyilatkozni kell az életkorról, amellyel leendő vásárlónk jelzi felénk nagykorúságát.
A vásárolni kívánt termék(ek) megjelölése (vásárlói kosárba helyezése) után a virtuális pénztárnál el kell fogadni jelen Felhasználási feltételeket, majd ezt követően ki kell választani a fizetési módot (fizetés utánvéttel) és megerősíteni a rendelést.
Rendszerünk ezt jelzi nekünk, s rendeléséről visszajelzést küldünk Önnek a vásárláskor megadott e-mail címre. Szintén e-mailben értesítjük arról is, amikor a megrendelt termék(ek) átadásra kerül(nek) a szállítónak, aki a kézbesítés pontos időpoontjának telefonon történt leegyeztetését követően - a vállalt három munkanapon belül - kézbesíti az(oka)t Önnek.
Átvételkor, a termékekkel egyetemben kerül átadásra a vásárlásról szóló nyugta az előzőleg e-mailben jelzett végösszeggel.
A leadott megrendelést munkatársunk legkésőbb a megrendelést követő első munkanapon visszaigazolja; a szállítási folyamat a következő munkanapon veszi kezdetét.

Fizetési információk és feltételek

A vételár mindig a megrendelt áru mellett feltüntetett fogyasztói ár, amely az ÁFA-t tartalmazza, de nem foglalja magában a szállítás költségeit. A szállítási díj minden esetben a megrendelőt terheli.
Fizetés szállításkor utánvéttel: a vásárló a webáruházon keresztül leadott rendelés ellenértékét a csomag kézhezvételekor, utánvéttel, a kézbesítőnek készpénzben fizeti ki.
A termék(ek) átadás-átvételekor kapott nyugta a vételárat és a szállítási díjat egy összegben tartalmazza.

Szállítási feltételek

A szállítással kapcsolatban a mindenkori hivatalos szállítónk oldalán megtalálható információk a mérvadók.

Az elállás joga

A megrendelés során a Vevő gyakorolhatja a 17/1999. (II. 15.) korm. rendeletben foglalt elállási jogát.
A vevő a szerződéstől 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
A vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríteni.
A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevőt ezenfelül egyéb költség nem terheli, az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
A vásárló az elállásra illetve reklamálásra vonatkozó igényét e-mailben, telefonon vagy a telefaxon indíthatja el.

Áruk cseréje, visszavétele

Amennyiben a termék nem megfelelő és ez nem az eladó hibájából származik, a cserével illetve a visszavásárlással kapcsolatban felmerülő csomagolási és szállítási költségek a vásárlót terhelik.
Kérjük, hogy ilyen esetben a megadott elérhetőségeink egyikén mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot!
Az árut 8 munkanapon belül tudjuk visszavenni, melyet postai úton juttathat vissza egyszerű csomagként. Ne utánvéttel adja fel, mert az így visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni.
Figyelem!
A terméke(ke)t eredeti csomagolásában és a kapott nyugta kíséretében küldje vissza - ennek hiányában nem áll módunkban kicserélni a terméket.
A cserével, visszavásárlással, elállással kapcsolatban felmerülő csomagolási és szállítási költségek a vásárlót terhelik.

A kifogások érvényesítése

Vásárlóink kifogásaikat "Az elállás joga" és az "Áruk cseréje, visszavétele" pontokban foglaltak szerint érvényesíthetik - a kifogás részletes leírásának mellékelésével.
Kifogás esetén kérjük e-mailben, telefonon vagy ezen a honlapon (a vevőszolgálatnak címezve) üzenetben vegye fel velünk a kapcsolatot.

Szavatosság

A Csipkerózsa Kft. az általa gyártott és forgalmazott termékekre vonatkozó szavatossági kérdéseket rugalmasan kezeli. Ha mégis vitás eset fordulna elő, a fgyasztóvédelmi jogszabályokban előírt időintervallumokat tartjuk be.

Fogyasztóvédelmi tájékoztatás

Az ide vonatkozó tájékoztatások megtalálhatók a felügyeleti szerveknél.

Adatvédelem

Vásárlóink regisztráció során megadott személyes adatainak felhasználására, tárolására különös figyelmet fordítunk, ezért a vásárlók adatainak kezelése minden esetben a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történik (2001. évi CVIII. tv., Adatvédelmi tv. és az Európai Unió GDPR-ra vonatkozó előírásai.)